Σελίδες

blacklemon web radio

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

''ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ'' του ΕΥΓΕΝΙΟ ΙΟΝΕΣΚΟ, Η Ερημιά και το Θαύμα

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου στις 9:30 μ.μ
Θέατρο ''ΚΛΕΙΩ'', Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τέχνων,Α.Π.Θ.
Εγνατίας 122 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μετάφραση Πέτρου Μαλαμίδη

Σκηνοθεσία Αλέκας Θεολόγου

Σκηνικά-Κοστούμια Ελένης Θωμαίδου
...
Μουσική Γιάννη Μαλλούχου.

Στους ρόλους:
Γριά: Άννα Γριβάκου
Γέρος: Κώστας(Conie) Iσαακίδης
Περιπλάνωμενος-Ρήτορας: Γιώργος Κουτρότσιος

Η ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ
Το έργο του Ε.ΙΟΝΕΣΚΟ, ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ, παρουσιάζει ένα ζευγάρι σε βαθιά γεράματα μπροστά στην Ανάμνηση και στην Προσδοκία...
Στην παράσταση μας οι δυο γέροι γίνονται δυο παιδιά και η έννοια του χρόνου μεταμορφώνεται σε παιχνίδι, στο παιχνίδι της ζωής. Μέσα απο μια τέτοια αρχική προσέγγιση αναζητούμε αυτό που συνθέτει, αυτό που συγκροτεί, αυτό που γεμίζει και αυτό που αδειάζει το χώρο μιας σχέσης, εξωτερικό και εσωτερικό. Με χιούμορ, με τρυφερότητα, με σκληρότητα, επί του πραγματικού και επί του φανταστικού. Σε μια ακολουθία ανοιχτών ερωτημάτων, όπου το "κεφαλαίο¨και το "μικρό" μπλέκονται,όπου αυτό που κοιτάζουμε δεν είναι και αυτό που βλέπουμε, όπου η παρουσία και η απουσία γίνεται μορφικός γρίφος και η ερημιά συμπορεύεται με το θαύμα.
Το θαύμα της συνάντησης, της επαφής, της σχέσης, της προσπάθειας,της μάχης,της πλάνης, του ψέμματος, της αλήθειας και της Χαράς των ορατών τε και αοράτων.
"Πόσων ετών είσαι;"

Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2010, ως Διπλωματική εργασία στη σκηνοθεσία της Αλεξάνδρας θεολόγου και Διπλωματική εργασία στη σκηνογραφία της Ελένης Θωμαίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου