Σελίδες

blacklemon web radio

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Jeff Mills - Afrika Bambataa στο Bios

29 Οκτωβρίου, 23:00

Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα



Ο Jeff Mills, από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της techno, και ο Afrika Bambataa, από τους βασικούς υπεύθυνους της δημιουργίας της hip hop κουλτούρας, αναμετρώνται σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα line-up της φετινής χρονιάς.
Jeff Mills




Από τους πιο σημαντικούς DJs και παραγωγούς της παγκόσμιας techno σκηνής και αντιπροσωπευτική φιγούρα της δεύτερης γενιάς καλλιτεχνών της Detroit techno, ο Jeff Mills, γνωστός και ως "The Wizard", διακρίθηκε για τις προηγμένες DJ τεχνικές του και τα εκλεκτικά ραδιοφωνικά set του στις αρχές της δεκαετίας του 80’. Μαζί με τον Mad Mike Banks, πρώην μπασίστα των Parliament, ίδρυσε τη μουσική κολεκτίβα ορόσημο, Underground Resistance, ως απάντηση στην εμπορική μουσική βιομηχανία με σκοπό να δώσουν στην techno περιεχόμενο και νόημα. Tο 1992 μαζί με τον Robert Hood, ίδρυσε την δισκογραφική Axis, στέγη των πιο φουτουριστικών και πειραματικών παραγωγών του, για να ακολουθήσει το 1996 η ίδρυση της Purpose Maker με κυκλοφορίες ειδικά για να καλύψουν τις ανάγκες των techno DJs. Τα σετ του χαρακτηρίζονται από τη γρήγορη εναλλαγή κομματιών, αφού σπάνια αφήνει ένα δίσκο να παίζει πάνω από δύο λεπτά.
Afrika Bambaataa
O Afrika Bambaataa μεγάλωσε ανάμεσα στις συμμορίες του Bronx της Νέας Υόρκης. Ένα ταξίδι στη Νότιο Αφρική, όμως, ήταν αρκετό για να του αλλάξει τελείως τη βίαιη φιλοσοφία των δρόμων καθώς και το όνομα του. Ο Afrika Bambaataa θεωρείται δικαίως από τους πρωτοπόρους της hip-hop κουλτούρας και από τους κύριους υποκινητές για την διάδοση της παγκοσμίως. Νονός του hip-hop και πατέρας του electro funk ήταν ένας από τους τρεις επιφανέστερους breakbeat DJs τη δεκαετία του 70 διοργανώνοντας μεγάλα πάρτι στις γειτονιές του Bronx. Το 1982 κυκλοφόρησε το ιστορικό,πλέον, electro boogie single Planet Rock και γνώρισε την απόλυτη επιτυχία. Η άνοδος της κολεκτίβας του, Zulu Nation, στα τέλη της δεκαετίας του 80 τον επανέφερε στο προσκήνιο, ενώ η παρουσία του ξαναέγινε αισθητή όταν στα 90s, επανεμφανίζεται o όρος turntablism και ο Αfrika Bambaataa θεωρείται ένας από τους καλύτερους του είδους . Τα μουσικά είδη που έχει επηρεάσει μεταξύ άλλων είναι το Detroit techno, το Miami bass και το Chicago house.

30 ευρώ (κοινή είσοδος για τα 2 events), 20 Ευρώ (είσοδος για Afrika Bambaataa)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου