Σελίδες

blacklemon web radio

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας του Δήμου Φλέσσα

Την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 19:30 εγκαινιάζεται στο Αλατζά Ιμαρέτ (Κασσάνδρου 91-93) στη Θεσσαλονίκη η έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας του Δήμου Φλέσσα με τίτλο Χώρος, άνθρωπος, εργαλείο.
Η έκθεση διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού-Νεολαίας και τη Δημοτική Πινακοθήκη και εντάσσεται στις εκθέσεις του β’ εξαμήνου 2010 της Δημοτικής Πινακοθήκης.
Ο Δήμος Φλέσσας σπούδασε αρχιτεκτονική στη Ρώμη, και από το 1973 διατηρεί γραφείο αρχιτεκτονικών μελετών. Παράλληλα με το επάγγελμά του δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά στη ζωγραφική και το 1978 κάνει την πρώτη του έκθεση. Ακολούθησαν πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά και πολλές συμμετοχές του σε ομαδικές εκθέσεις.
Τα έργα του Δήμου Φλέσσα έχουν ως πρωταγωνιστή τον καθημερινό άνθρωπο πλαισιωμένο από εργαλεία - φετίχ της καθημερινότητάς του. Η έκθεση περιλαμβάνει μια τριλογία έργων. Το πρώτο μέρος της τριλογίας αναφέρεται στο κτισμένο περιβάλλον της πόλης, σε μια κοινωνία που περνά την όψιμη καταναλωτική της περίοδο. Το δεύτερο μέρος αφορά το είδος του ανθρώπου που προκύπτει από ένα συμπιεσμένο περιβάλλον σαν αυτό που ζούμε. Στο τρίτο μέρος της τριλογίας η ύλη κυριαρχεί πλέον.
Όπως σημειώνει η Ιστορικός Τέχνης και τεχνοκριτικός Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν: «Αινιγματικά, εμπνευσμένα, ευρηματικά, τα έργα του Δήμου Φλέσσα, είτε πρόκειται για ζωγραφικά, είτε για γλυπτά, είτε για κατασκευές, μας προσφέρουν και από μια εμπειρία, με την ατμόσφαιρα που ενορχηστρώνουν μέσα τους κι ολόγυρά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου