Σελίδες

blacklemon web radio

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Λογοτεχνικός διαγωνισμός με θέμα την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

"Μάρμαρα του Παρθενώνα: ιστορία μιας κλοπής ή η κλοπή της ιστορίας;", είναι το θέμα του τρίτου λογοτεχνικού διαγωνισμού, που διοργανώνει η οργάνωση Ελληνικού Πολιτισμού "Νόστος" (Asociaciοn Cultural Helenica Nostos), υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Αργεντινή.
Στο φετινό διαγωνισμό, στον οποίο μπορούν να λάβουν μέρος Έλληνες και μη, απ΄ όλο τον κόσμο (με έργα στην ισπανική, την ελληνική ή στην αγγλική γλώσσα), ο "Νόστος" ανοίγει για πρώτη φορά τη συνεργασία του με αξιόλογους φορείς του εξωτερικού, που μοχθούν για τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και της ιστορίας μας.
Μεταξύ αυτών, το Κέντρο Ελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών "Φώτιος Μαλλέρος", του πανεπιστημίου της Χιλής, το μοναδικό στο είδος του στη Λατινική Αμερική (έτος ίδρυσης, 1968), υπό τον θερμό φιλέλληνα, καθηγητή Μιγκουέλ Καστίγιο Ντιντιέ.
Συνεργάζεται, επίσης, με την "Ένωση Λογοτεχνών Αργεντινής", με την οποία ξεκίνησε το διαγωνισμό και για πρώτη φορά με την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων των Πέντε Ηπείρων, τη Διασπορική Λογοτεχνική Στοά, από την Αυστραλία και την Ελληνική Κοινότητα Λίμας, Περού.
"Ο φετινός διαγωνισμός στοχεύει στο να ενώσει όλους τους Έλληνες και μη σε μια φωνή, σε μια γραπτή παράκληση του κόσμου των γραμμάτων, για να δικαιωθεί το δίκαιο εθνικό αίτημά μας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, από το Βρετανικό Μουσείο, στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου