Σελίδες

blacklemon web radio

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Συναυλία αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων

Δευτέρα 18/10 στην κεντρική αυλή της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.



Αγάπησε την Ελλάδα και αγαπήθηκε από τους Έλληνες με πάθος αγνό αλλά συνάμα ατόφια γνήσιο και αυθεντικό. Αποτύπωσε με τον τρόπο μοναδικό, μελωδικό, διαχρονικό τις παρέες, τα γλέντια, τα ερωτικά σκιρτήματα αλλά και τους αγώνες της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Κύπρου, για ελευθερία.
Ο λόγος για τον πρόωρα χαμένο μουσικοσυνθέτη Μάριο Τόκα, στην μνήμη του οποίου διοργανώνεται συναυλία την ερχόμενη Δευτέρα (18/10)στην κεντρική αυλή της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.
Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τον χαμό του Κύπριου μουσικοσυνθέτη, το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ο.Τ.Ε. Ν. Αττικής διοργανώνει το αφιέρωμα αυτό, με την υποστήριξη της «Τεχνόπολις» και τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών.
Επιθυμώντας ν’ αποδώσουν φόρο τιμής στην μνήμη του, καταξιωμένοι καλλιτέχνες που είχαν συνεργαστεί μαζί του (Θέμης Αδαμαντίδης, Στέλιος Διονυσίου, Νάντια Καραγιάννη, Γιώτα Νέγκα, Έφη Καπάταη, Μπάμπης Τσέρτος, Δημήτρης Μπάσης, Τζίνα Καλομοίρη και Παύλος Καπορδίνης) θα ερμηνεύσουν αγαπημένα τραγούδια του αξέχαστου δημιουργού, τα οποία σηματοδότησαν την πολυετή και πλούσια μουσική διαδρομή του, με την συμμετοχή της Έντεχνης Ορχήστρας και της χορωδίας του Πολιτιστικού Κέντρου.



Αρωγός και συμπαραστάτης στην εκδήλωση που θα προλογίσει ο συγγραφέας και στενός φίλος του συνθέτη, Γιάννης Κακουλίδης, είναι η οικογένεια του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου