Σελίδες

blacklemon web radio

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ο Μίσα Μάισκυ στην Αθήνα

14 Οκτωβρίου, 20:30

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
ΤΙΜΕΣ €55, €38, €27, €15, €9
Τον δεξιοτέχνη του βιολοντσέλου από τη Λετονία σε έργα Μπετόβεν, Σούμαν, Ντεμπυσύ, Γκρανάδος, Αλμπένιθ, ντε Φάγια θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το αθηναϊκό κοινό. Μαζί του εμφανίζεται η κόρη του Λίλυ στο πιάνο.

Ερμηνευτής διεθνούς ακτινοβολίας o Μίσα Μάισκυ είναι ο μοναδικός βιολοντσελίστας στον κόσμο που είχε το προνόμιο να μαθητεύσει με τους δύο «μύθους» του βιολοντσέλου, τον Μστισλάβ Ροστροπόβιτς και τον Γκρέγκορ Πιατιγκόρσκι.
Έχοντας κερδίσει το 1973 το πρώτο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Γκασπάρ Κασσαντό (Φλωρεντία), o Μίσα Μάισκυ έκανε το ντεμπούτο του, την ίδια χρονιά, στο Κάρνεγκι Χολ, ένα ντεμπούτο που επιβραβεύτηκε μάλιστα με ένα αναπάντεχο δώρο: ένας ανώνυμος θαυμαστής τού προσέφερε ένα βιολοντσέλο Μοντανιάνα του 18ου αιώνα, με το οποίο παίζει μέχρι σήμερα. Το 1974, έγινε μαθητής ενός ακόμη μυθικού τσελίστα, του Γρεγκόρ Πιατιγκόρσκι. Έκτοτε, η πορεία του υπήρξε εντυπωσιακή. Οι μουσικές σκηνές όλου του κόσμου τον υποδέχθηκαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και μετακλήθηκε σε πολλά φεστιβάλ διεθνούς φήμης. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους διευθυντές ορχήστρας (Μπέρνσταϊν, Τζουλίνι, Μέτα, Μούτι, Μάαζελ, Λιβάιν, Ασκενάζι, Σινόπολι, Μπάρενμποϊμ κ.ά.) και με λαμπρούς σολίστ: την Μάρθα Άργκεριχ, τον Ράντου Λούπου, τον Λανγκ Λανγκ, τον Νέλσον Φρέιρε, τον Πίτερ Σέρκιν, τον Γκίντον Κρέμερ, τον Γιούρι Μπασμέτ, τον Βαντίμ Ρεπίν, τον Μαξίμ Βενγκέροφ και τον Τζούλιαν Ράχλιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου