Σελίδες

blacklemon web radio

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Ημερολόγια μιας θλιμμένης βασίλισσας

Ημερολόγια μιας θλιμμένης βασίλισσας" είναι ο τίτλος της νέας παραγωγής του Γκόραν Μπρέκοβιτς, με την Μαρία Ναυπλιώτου, που θα παρουσιαστεί στις 27 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο.
Πρόκειται για ένα αντιπολεμικό έργο το οποίο καταγράφει πώς βιώνει μια γυναίκα τα δεινά του πολέμου. Η δράση εκτυλίσσεται μέσα σε ένα δωμάτιο στο Σερβικό τμήμα του Σεράγεβο, κατά τη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου 1991-95. Η Ντούσανκα (Μαρία Ναυπλιώτου) πλημμυρισμένη από φόβο και απόγνωση, ανακαλύπτει, κρυμμένα μέσα στη Βίβλο, τα ημερολόγια της μητέρας της που επίσης έζησε σε μια δυστυχισμένη εποχή και για να μην γράψει τη δική της ιστορία, επιλέγει να “μιλήσει” μέσα από ημερολόγια διάσημων γυναικών, από άλλους σκοτεινούς καιρούς, οι οποίες, όπως κι εκείνη, θα μπορούσαν να ήταν ευτυχείς σε έναν κόσμο που δεν θα είχε δημιουργηθεί από τους άνδρες, στα μέτρα τους.




Η παράσταση είναι σε μορφή μονολόγου με συνοδεία μουσικής κλασικού συνόλου και χορωδίας. Τα κείμενα, είναι γραμμένα σε μορφή ημερολογίου και περιέχουν αποσπάσματα από έργα του Σαιξπηρ, του Ντε Ρονσάρ, του Σιντράν και του Νομπελίστα, Ιβο Αντριτς.



Ο Μπρέκοβιτς υπογράφει τη σκηνοθεσία και διευθύνει την ορχήστρα, που αποτελείται από κρουστά, μπάσο, δύο τρομπέτες, σαξόφωνο και κουαρτέτο εγχόρδων, διευθύνει ο Μπρέκοβιτς. Στα φωνητικά συμμετέχουν δύο βαρύτονοι, δύο γυναίκες και έξι άνδρες χορωδοί-τραγουδιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου