Σελίδες

blacklemon web radio

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Βρήκε στέγη το Θεατρικό Μουσείο

Λίγο πριν βρεθεί στο δρόμο, όπως κατήγγειλε ο υπεύθυνος του μουσείου Κώστας Γεωργουσόπουλος, βρέθηκε τελικά λύση για τη μεταστέγαση του Θεατρικού Μουσείου. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας παραχωρείται κτίρια, επί της οδού Μητροπόλεως, ιδιοκτησίας του δήμου για τη λειτουργία του Κέντρου Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου.


Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Κώστας Γεωργουσόπουλος ανέφερε πως το μουσείο κινδύνεψε να κλείσει ύστερα από 70 χρόνια λειτουργίας, λόγω έξωσης, αφού εκκρεμεί η καταβολή στον ιδιοκτήτη του οικήματος, που στεγάζει σήμερα το Μουσείο, ενοικίων 14 μηνών.



Να σημειωθεί ότι το Μουσείο στεγάζεται από το 1976 στην οδό Ακαδημίας 50, στα υπόγεια του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, σε ένα χώρο για τον οποίο πολλές φορές στο παρελθόν οι υπέυθυνοι είχεαν χαρακτηρίσει ακατάλληλο.



"Χρειαζόμαστε νέο χώρο. Θα μπορούσαμε να ‘’ανέβουμε’’ ακριβώς από πάνω, αλλά η απροθυμία του δημάρχου το καθιστά αδύνατο", ανέφερε ένα χρόνο πριν ο Κ. Γεωργουσόπουλος.



Το Μουσείο δεν υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού, με αποτέλεσμα να μην επιχορηγείται συστηματικά, ενώ έσοδα δεν διαθέτει, καθώς η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και τα σχολεία που το επισκέπτονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου