Σελίδες

blacklemon web radio

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ & ΝΕΟΙ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΜΑΙΟΣ 2012

"ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ:
«ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ και ΝΕΟΙ»

Mε επίκεντρο το πολιτικό θέατρο από νέους ανθρώπους και ομάδες, θα γίνει η «Συνάντηση» τον Μάιο στο ΕLIARΤ, στις 9, 10, 16, 17, 23 και 24 Μαΐου.

Πόσο ενεργή είναι η ενασχόληση των νέων στους τομείς της συγγραφής, σκηνοθεσίας, δημιουργίας μιας παράστασης με πολιτικό στίγμα και αναζήτηση, σε μια εποχή μάλιστα που η κρίση «χτυπάει» πολύ και το θέατρο?


Το θέατρο ELIART προσκαλεί ομάδες, νέες αλλά και πιο έμπειρες, να παρουσιάσουν δουλειά (παράσταση) είτε που ήδη έχουν στήσει ή που ως τότε (9, 10, 16, 17, 23 και 24 Μαΐου) θα ετοιμάσουν με θέμα «Πολιτικό θέατρο και νέοι». Στόχος είναι η σκηνή του ELIART να αποτελέσει το βήμα απ’ όπου θεατρικές ομάδες και μεμονωμένοι καλλιτέχνες θα μπορέσουν να εκφραστούν και να παρουσιάσουν επί σκηνής τη δημιουργία τους και τα όσα τους απασχολούν γύρω από το πολιτικό θέατρο.

Σε κάθε μία από τις έξι μέρες των συναντήσεων θα παρουσιάζονται από μία έως και τρεις παραστάσεις. Η διάρκεια κάθε παράστασης είναι προτιμότερο να μην ξεπερνάει την 1 ώρα και 10 λεπτά. Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων θα επιλεγούν δύο παραστάσεις που θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν στο κοινό ξανά τη δουλειά τους στο Eliart μεταξύ 26 – 31 Μαΐου, κατά τη διάρκεια του fridge theater
( 15-30 Iουνίου) καθώς και κάποιες ημέρες της επόμενης θεατρικής περιόδου.

Στη κάθε ημέρα και αφού ολοκληρώνεται η παρουσίαση των παραστάσεων θα πραγματοποιείται συζήτηση με κάποιο προσκεκλημένο από τον χώρο της Τέχνης, με τους καλλιτέχνες και φυσικά με το κοινό.

Η προθεσμία για τη δήλωση συμμετοχής είναι έως 30 Μαρτίου.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6945853025.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου