Σελίδες

blacklemon web radio

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Μια παράσταση της θεατρικής ομάδας του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ Λάρισας ΩΡΑΙΟ ΦΥΛΟ, Ε;

Η πρόληψη των εξαρτήσεων και η προαγωγή της ψυχικής υγείας, αν και αποτελούν προτεραιότητα, δεν προστατεύουν καθολικά όλες τις οικογένειες. Σε αυτή την προσπάθεια, η παράσταση 'Ωραίο Φύλο, ε;' προσφέρει ένα ανθρώπινο όχημα στη διαδρομή από το σκοτάδι στο φως: εννέα γυναίκες περιμένουν στον προθάλαμο ενός γραφείου για να πάρουν ένα «ιδιαίτερο» πιστοποιητικό που θα τους λύσει τα προβλήματά τους.
Μέσα από αυτή τη συνάντηση ξετυλίγονται εννέα διαφορετικές ιστορίες με άξονα γυναίκες-μητέρες, συζύγους, ερωμένες και φίλες, που μοιράζονται με το κοινό τα προβλήματά τους και μετουσιώνουν την ατομική ήττα σε συλλογική νίκη.

Μια μάνα που το παιδί της έχει εξάρτηση στα ναρκωτικά, μια άλλη που έχασε τον άντρα της λόγω μιας μικρούλας, μια άλλη που εγκατέλειψε το παιδί της μόλις το γέννησε, μια μητέρα που δεν έχει προίκα να δώσει την κόρη της, μια γυναίκα που απατά το σύζυγό της και μια χήρα που βλέπει συνεχώς στο όνειρό της τον άντρα της. Ιστορίες από το σύγχρονο καλειδοσκόπιο της γυναικείας εμπειρίας, που είτε συνέβησαν όντως είτε όχι στις ηρωίδες που τις ενσαρκώνουν, έχουν τη δύναμη ν' αγγίξουν τον καθένα.

Η παράσταση 'Ωραίο φύλο, ε;' γεννήθηκε από τις αγωνίες και τις ελπίδες δέκα γυναικών, όπως αυτές εκφράστηκαν κατά τις συναντήσεις τους στο Κέντρο Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ στη Λάρισα. Το 'υλικό ψυχής' που κατέθεσαν δραματοποιήθηκε σε θεατρικούς ρόλους με τη συνδρομή της ψυχοδραματίστριας-μουσικολόγου Στέλλας Λαμπρούλη και οι αφηγήσεις τους διασκευάστηκαν για τη σκηνή με τη βοήθεια του σκηνοθέτη-σεναριογράφου Κώστα Λαμπρούλη και του βοηθού του Παναγιώτη Μπάκα.

Τις ηρωϊδες του έργου υποδύονται καθημερινές, εργαζόμενες γυναίκες που προσέφεραν το χρόνο και τη δημιουργικότητά τους στη θεατρική ομάδα του ΟΚΑΝΑ. Είναι οι: Τούλα Αντωνιάδου, Νάνσυ Παπακωνσταντίνου, Σοφία Καΐπη, Βαρβάρα Μαγουλιώτου, Αγαθή Τσολάκη, Έφη Σπανού, Ιφιγένεια Τούνη, Μαρία Χαχαμίδου και Βάσω Ψαριανού.

Συντονίστριες της όλης προσπάθειας είναι τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης - Ο.ΚΑ.ΝΑ. Λάρισας, Ειρήνη Κουφάκη, ψυχολόγος, και Βασιλική Τσιάτα, κοινωνιολόγος.

Το έργο έχει ανέβει στη Λάρισα (2006, 2007), Θεσσαλονίκη (2007, 2011) Λάρνακα (2007), Τύρναβο (2008), Κεφαλονιά (2008), Σάμο (2008), Ιθάκη (2008), Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας (2011), Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα Θήβας (2011), Ζάκυνθο (2011).
 
Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012
Ώρα: 20:30 

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά 210 3418579, Δευ – Παρ 11:00 – 14:00

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Αίθουσα: Θέατρο   Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης»Εισιτήρια:
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου