Σελίδες

blacklemon web radio

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Misuse's April Album Presentation

Η Spinalonga Records και η Puzzlemusik παρουσιάσουν:

Την ζωντάνη εκτέλεση του νέου άλμπουμ των Misuse, στο Bios (Πειραιώς 84, Κεραμεικός τηλ: 210-3425335) το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου.

Ώρα έναρξης: 22.30
... Είσοδος: 6 ευρώ
Support act: Lunar Miasma [ http://soundcloud.com/lunarmiasma ]


Οι Misuse δημιουργήθηκαν το 2001.
Μετά από πολλά live στην Ελλάδα με ονόματα της ελληνικής σκηνής αλλά και ξένους ομοϊδεάτες (όπως Mogwai, Silver Mt. Zion, Cripple Black Phoenix, Piano Magic κ.α.) οι Misuse παρουσιάζουν τον νέο τους, δεύτερο, δίσκο!

Για το ντεμπούτο τους ο όρος post-heavy rock, που είχε επιλεγεί τότε,
φάνταζε «λίγος» για να περιγράψει τον ιδιαίτερο κιθαριστικό ήχο των Misuse που εμπλουτίζονταν από έγχορδα και διάφορα ασυνήθιστα πληκτροφόρα.
Από τότε το συγκρότημα έχει εξελιχθεί πάρα πολύ και έχει απομακρυνθεί αισθητά: ο κιθαριστικός ήχος παραμένει, τα έγχορδα έχουν φύγει, και υπάρχουν πολλά electronica στοιχεία (iOS applications, drum machines, samplers, loopers...) –
ως συνθετική αντίληψη και ανάπτυξη και όχι μόνο ως electronica ήχος αυτός καθ’εαυτός. Με δυο λόγια οι Misuse έχουν πια τελείως δική τους προσωπικότητα.

Το όμορφο στην περίπτωση των Misuse είναι ότι αυτό έχει επιτευχθεί σταδιακά, με πολλή δουλειά, φαντασία / δημιουργικότητα και ελευθερία σκέψης και δεν προέκυψε ως αποτέλεσμα συγκεκριμένου και κατασκευασμένου προγραμματισμού ως προς το «προς τα πού» θα «έπρεπε» να κινηθεί ο ήχος τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μας παρουσιάζουν προς ακρόαση ένα άλμπουμ, που ενώ είναι τελείως διαφορετικό από το ντεμπούτο τους, ταυτόχρονα ακούγεται οικείο.

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, θα τον παρουσιάσουν ζωντανά στην ολότητα του, παρέα στα παλιά κομμάτια που έχουν ξεχωρίσει.
&
Ο Lunar Miasma είναι το πνευματικό παιδί του Πάνου Αλεξιάδη. Δημιουργήθηκε το 2009 και πειραματίζεται με αναλογικά συνθεσάιζερ, λουπς και εφφέ. Έχει ήδη πολλές κυκλοφορίες σε ανεξάρτητα labels του ήχου: Stunned records, Ruralfaune, Peasant magik, Digitalis ltd & Sweat lodge guru κ.α.


Ακούστε το marsupial part II: http://soundcloud.com/misuse/marsupial-part-ii

www.misuseband.com
http://soundcloud.com/lunarmiasma

www.spinalonga.net
www.puzzlemusik.com (υπό κατασκευή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου