Σελίδες

blacklemon web radio

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΦΩΝΗ ΣΕ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (10/12), η Διεθνής Αμνηστία σας προσκαλεί στην ακτιβιστική εκδήλωση για την Ελευθερία της Έκφρασης, το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, ώρα 12:00, στο Βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24, Αθήνα).


Οι ηθοποιοί, Βίκυ Βολιώτη, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Δημήτρης Πιατάς και Γιάννης Στάνκογλου, καθώς και ο δημοσιογράφος, Μανώλης Κυπραίος*, θα διαβάσουν ιστορίες ανθρώπων από όλον τον κόσμο που βρίσκονται τη στιγμή αυτή αντιμέτωποι με την παραβίαση ενός από τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα: της Ελευθερίας της Έκφρασης.

Θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τί σημαίνει να είναι κανείς κρατούμενος συνείδησης σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Βόρεια Κορέα ή να διώκεται επειδή αγωνίζεται ενάντια στη βία κατά των γυναικών στη Ζιμπάμπουε. Στη συνέχεια, θα γράψουμε το δικό μας γράμμα συμπαράστασης προς τους ανθρώπους αυτούς ή θα υπογράψουμε εκκλήσεις, για να ασκήσουμε πίεση στις κυβερνήσεις των χωρών που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών τους.

Είσοδος ελεύθερη.

*Κατά τις διαδηλώσεις του Ιουνίου του 2011, ο δημοσιογράφος, Μανώλης Κυπραίος, ενώ κάλυπτε τα γεγονότα, έχασε την ακοή του από χειροβομβίδα κρότου λάμψης, την οποία εκτόξευσαν εναντίον του αστυνομικοί των ΜΑΤ. Η Διεθνής Αμνηστία πραγματοποιεί δράση, ζητώντας από τις ελληνικές αρχές να του αποδοθεί δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου