Σελίδες

blacklemon web radio

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ



Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στο φουαγιέ του THEATROVICTORIA κάνει πρεμιέρα το έργο «...Με τη Βούλα», της πρωτοεμφανιζόμενης συγγραφέως Σταυρούλας Ζάμπρα. Το έργο, είναι μια γλυκόπικρη κωμωδία που πραγματεύεται την αναζήτηση ταυτότητας μιας νέας γυναίκας από την επαρχία, στην μνημονιακή Αθήνα του 2011. Είναι ένας δυνατός μονόλογος που ερμηνεύει η Χαρά Τσιώλη υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιάννη Μποστατζόγλου. Το έργο θα παίζεται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη.


Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Κυριακή 25 Δεκέμβρη 2011. Βρισκόμαστε στην Αθήνα της οικονομικής κρίσης και του μνημονίου, στο μικροσκοπικό ισόγειο σπίτι μιας άνεργης ηθοποιού. Η Βούλα Μήτκου, 27 ετών, κατάγεται από την επαρχία, είναι μια λαϊκή κοπέλα που προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε αποτυχημένες οντισιόν, σε δουλειές του ποδαριού και αδιέξοδους έρωτες. Συντηρητική, έχοντας ως πρότυπο την παλαιού τύπου οικογένεια, φαντάζει σαν κατάλοιπο μιας εποχής που φεύγει.
Η Βούλα είναι μια «συνηθισμένη» κοπέλα, αυτό τουλάχιστον θέλει να πιστεύει για τον εαυτό της. Θέλει να ζήσει μια φυσιολογική, νορμάλ ζωή στην Αθήνα, όπως ονειρεύεται κάθε παιδί που εγκαταλείπει την επαρχία. Με όπλα της το πηγαίο χιούμορ και με γενναίες δόσεις αυτοσαρκασμού, προσπαθεί να επιβιώσει στο κωμικοτραγικό χάος της μεγαλούπολης. Μέχρι τώρα έχει σταθεί άτυχη, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι απανωτές αποτυχίες της, πολλές φορές, είναι αποτέλεσμα των δικών της λανθασμένων επιλογών. Έτσι, τα αδιέξοδα που συσσωρεύονται, την φέρνουν αντιμέτωπη με απανωτές ερωτικές απογοητεύσεις, τις αναμνήσεις της, τα χαμένα της όνειρα και τελικά με τον ίδιο της τον εαυτό...
Κυριακή 25 Δεκέμβρη 2011. Είναι Χριστούγεννα. Αλλά αυτή η χαρούμενη εορτή, για τη Βούλα είναι μια θλιβερή επέτειος... (Η συνέχεια επί της σκηνής)

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Το έργο είναι μια δυνατή κωμωδία. Είναι όμως ταυτόχρονα κι ένα κομμάτι ζωής. Ενας θεατρικά άρτιος μονόλογος που στηρίζεται στην αντιφατική περίοδο που διανύει η πόλη της Αθήνας τα τελευταία δυο χρόνια. Η ηρωίδα θα μπορούσε να είναι ένας καθρέφτης ή ένα τυπικό παράδειγμα ενός ανθρώπου σε σύγχυση όπου από τη μια προσπαθεί να ξεδιαλύνει το χάος που την περιτριγυρίζει και από την άλλη να ανακαλύψει την ταυτότητά της, τη θέση της, μέσα σε αυτό. Η παράσταση στηρίζεται στη λιτή σκηνοθετική γραμμή του Γιάννη Μποστατζόγλου. Ο στόχος του έμπειρου σκηνοθέτη είναι ο θεατής να παρακολουθήσει μια αληθινή αφήγηση ζωής. Δηλαδή, σχεδόν να ξεχάσει πως βλέπει θέατρο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μποσταντζόγλου, Σχεδιασμός φωτισμών: Παναγιώτης Μανούσης – Βαγγέλης Κάνδιας. Μουσική: Μάνος Αντωνιάδης. Βοηθός σκηνοθέτη Τζένη Στύλιου.

Στα video projections της παράστασης συμμετέχουν οι Πάνος Μουζουράκης και Άλκης Κούρκουλος.

Ερμηνεύει η Χαρά Τσιώλη


INFO

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ 9:15μμ

THEATROVICTORIA
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 5 (3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 119)
200 μέτρα από τον ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΠΛ. ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ 210 – 8233125 & 6972964339


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΜΕ ΠΟΤΟ

• Γενική είσοδος 15,00 €
• Νεανικό (έως 30 ετών) 12,00 €



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ: 25/10/2011


ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Βιογραφικό Σκηνοθέτη – Γιάννης Μποσταντζόγλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν. Επαιξε σε πολλές παραστάσεις όπως στα «Σεσουάρ για Δολοφόνους», «Μπαμπά μη ξαναπεθάνεις Παρασκευή», «Το δώρο», «Εκκλησιάζουσες», «η Χαρτοπαίκτρα», «Τρώιλος και Χρυσιήδα», «Χριστός Πάσχων», «Παπαρούνα – Παπαρούνα», «Ματίας ο Α΄», «Μεγάλη είναι η Ελλάς», «Πιάσαμε το Τρίτο», «Προστάτες», «Περιμένοντας τον Γκοντό», «Βόιτσεκ», «Δουλειά δεν είχε ο διάολος», «Μετά το φόνο», «Στο βάθος μύθος», «Μιχάλης ο Σφυρίχτρας», «Αντρεάν Εξπρές», «Μεγάλη μαγεία», «ο Τρελός του Λούνα παρκ», «Βαβυλωνία» και πολλά ακόμη. Σημαντικές είναι και οι κινηματογραφικές του παρουσίες σε έργα όπως η «Ιφιγένεια» του Μιχάλη Κακογιάννη, το «Χάππυ Νταίη» του Παντελή Βούλγαρη, «ο Κάτω Κόσμος» του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου, «Poker Face» του Χρήστου Δήμα και τη «Φούσκα» του Νίκου Περάκη.
Εχει παίξει ακόμη σε πολλές τηλεταινίες και τηλεοπτικές σειρές ενώ έχει αφήσει τη σφραγίδα του στο ραδιόφωνο με τις εκπομπές «Μποστ ο Αρκούδος» και «Μποστ ο Εθνικόφρων». Το 1996, εκδόθηκε και το βιβλίο του, «Τα σπίτια, η ζωή μου» από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Χαρά Τσιώλη

Η Χαρά Τσιώλη γεννήθηκε στην Καρδίτσα. Σπούδασε Διαιτολογία και Δημόσια Υγεία. Το 2007 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γ. Θεοδοσιάδη. Το 2005 και το 2006 συμμετείχε στην «Ημέρα του ηθοποιού» στο Ηρώδειο, σε σκηνοθεσία Στέλιου Γούτη και το 2007 στην «Ημέρα του ηθοποιού» στο Παλλάς, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου. Έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις «Η Μεσόγειος Γυναίκα», του Νίκου Λεμονή, «Σε λίγο θα Βρέξει» σε κείμενο δικό της και σκηνοθεσία Στέλιου Γούτη, και «Καραγκιόζης live - Ο γάμος του Μπαρμπα- Γιώργου», σε σκηνοθεσία Ευγένιου Σπαθάρη. Έχει συνεργαστεί με τη θεατρική ομάδα 90ο C στα έργα «Σπιρτόκουτο» του Γιάννη Οικονομίδη, (θεατρική διασκευή, βοηθός σκηνοθέτη) θέατρο Βικτώρια2007 – 08, (Bραβείο Καλύτερου Νεοελληνικού έργου – Θεατρικά Βραβεία Αθηνοράματος 2008). «Λόγω Φάτσας» του Γ. Διαλεγμένου, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Λάρισας και θέατρο Βικτώρια 2008 – 09 και «Αυτό θα το δούμε!» του Τ. Στόππαρντ, Θέατρο Βικτώρια 2009 – 10 όλα σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κομνηνού.Το καλοκαίρι του 2010 διετέλεσε βοηθός σκηνοθέτη στην παράσταση «Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλος. Το 2011 σκηνοθέτησε το δικό της έργο «ΤΟ ΜΑΤΙ» κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Αιγόκερως, στο screening room του NIXON. Έχει κανει τη θεατρική διασκευή της ταινίας «Ο θυρωρός της νύχτας» της Λιλιάνα Καβάλι σε σκηνοθεσία του κινηματογραφιστή Γ. Πανουσόπουλο στο Ίδρυμα Κακογιάννη - 2011.
Τηλεοπτικά έχει πάρει μέρος στις σειρές «Πεθαίνω για Σένα», και «10η Εντολή» του Π. Κοκκινόπουλου, «Έλλη Λαμπέτη- Η τελευταία παράσταση» της Ρ. Εσκενάζυ και «Σούπερ μπαμπάς» της Π. Κροντηροπούλου. Παράλληλα εργάζεται ως βοηθός σκηνοθέτη στο χώρο της διαφήμισης και του κινηματογράφου.


για περισσότερες πληροφορίες & συνεχή ενημέρωση

www.theatrovictoria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου