Σελίδες

blacklemon web radio

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Best of....8ου Φεστιβάλ Ομάδων Δράσης

ΒΡΑΒΕΙΑ - ΝΙΚΗΤΕΣ
ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ/Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Στέλλα Μουκαζή
ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ/Η ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Άρης Πλιος
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ: "XamaXis" και "Με Παραμύθι κι Όνειρο"

Η Στέλλα και ο Άρης θα ταξιδέψουν στο Παρίσι με έξοδα του ΘτΑ.
Οι δύο καλύτερες ομάδες θα παίξουν για μια σειρά παραστάσεων σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας. Τα έξοδα παραγωγής είναι μια ευγενική προσφορά της εταιρίας παραγωγής "Αθηναϊκή Μυθοποιία".

Αλλά.... οι επόμενες τέσσερις καλύτερες ομάδες*** θα παίξουν και πάλι την Κυριακή 30 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

3.00 μ.μ.
*Ομάδα: Εμιγκρέδες
Εργο : Το παγκάκι
Σκηνοθεσία: Ηλίας Βαλάσης
Παίζουν: Ηλίας Βαλάσης,Αράς Χαμέντιαν και Δημήτρης Κατσιμίρης Σημείωμα σκηνοθέτη:Ιστορίες καθημερινής τρέλας σε ένα παγκάκι.

4.00 μ.μ.
*ΟΝΟΜΑ ΟΜΑΔΑΣ: THEATROHOLICS
ΕΡΓΟ : The Puppet Master του Νίκου Πιζάνη
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Νίκος Πιζάνης
ΗΘΟΠΟΙΟΙ : Ηλέκτρα Αρσενίδου,Νικόλας Καννάς, Νίκος Πιζάνης ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: 'Ένα αγαπημένο νιόπαντρο ζευγάρι πέφτει στα χέρια του "Puppet Master". Πόσο θα κρατήσει η ευτυχία τους? Είναι ικανή μια ανώτερη δύναμη να κοντρολάρει τα συναισθήματά μας? Υπάρχει ελεύθερη βούληση; Μια αυτοσχεδιαστική παράσταση με πολλές εκπλήξεις...που θα σας βάλει σε σκέψεις!

5.00 μ.μ.
*ΟΝΟΜΑ ΟΜΑΔΑΣ : «Κυματοθραύστες»
ΕΡΓΟ : « Το τείχος της Αριζόνα» του Χουάν Κάρλος Ρούμπιο (Juan Carlos Rubio)
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Δημήτρης Κατσιμίρης
ΗΘΟΠΟΙΟΙ : Χιονία Χιωτέλλη, Δημήτρης Κατσιμίρης ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ : μαθητές από το πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικών του Θ.Τ.Α.
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ : « Γείτονες που παρατηρούν άλλους γείτονες και προβληματίζονται σχετικά με το θέμα των συνόρων.»

6.00 μ.μ.
*ΌΝΟΜΑ ΟΜΑΔΑΣ Theatrisastas Lab
ΛΟΥΛΟΥ/Α' ΣΧΕΔΙΑΣΜΑ Η Λούλου είναι όπερα του Άλμπαν Μπεργκ. Το libretto βασίστηκε στα έργα του Φρανκ Βέντεκιντ (<< Το πνεύμα της γης>>, 1895 και << Το κουτί της Πανδώρας>>, 1904). Απαρτίζεται από πρόλογο και τρεις πράξεις. Στον πρόλογο ο θηριοδαμαστής παρουσιάζει στο κοινό διάφορα ζώα. Πραγματική ατραξιόν για το κοινό αποτελεί η Λούλου με μορφή φιδιού. Σ'όλο το έργο αλλάζει ευρηματικά κάθε φορά ο σκηνικός χώρος. Η αλλαγή αυτή αντικατοπτρίζει τη διαφοροποίηση στο προσωπικό και κοινωνικό status της ζωής της. Από ένα studio ζωγραφικής μεταβαίνουμε στο προσωπικό της διαμέρισμα, έπειτα σε καμαρίνι θεάτρου, στη συζυγική εστία, σ'ένα μεγάλο party στο σπίτι τους στο Παρίσι και τέλος σε μια σοφίτα στο Λονδίνο. Γίνεται κι αναφορά στην παραμονή της στη φυλακή για ένα χρόνο μετά τη δολοφονία που διέπραξε. Άντρες σηματοδοτούν διαφορετικές φάσεις της ζωής της. Βρίσκουμε στο πλευρό της το Δρ Γκολλ, το ζωγράφο, το Σέεν, τον Άλβα τους οποίους οδηγεί στον παροξυσμό, την καταστροφή, τον θάνατο πάντα με τη στήριξη του Σίγκολχ, του προσωπικού της 'μέντορα' και προστάτη στο ανόσιο αυτό έργο της. Ακόμα εκδηλώνουν λατρεία για το προσωπό της κύκλος θαυμαστών, αλλά και μια γυναίκα, η Κόμησσα Γκέσβιτς. Την απλήστια θα διαδεχθεί η εξαθλίωση, την τρυφηλότητα ο μαρασμός, την έντονη ζωή η αφάνεια, ο κατακερματισμός.
Παίζουν: Xριστίνα Ασημακοπούλου Μαρία Φρουδαράκη Σπύρος Βάρελης Αλμπέρτο Ερσπάμερ Έλενα Κανίδου Γιάννης Μάρτιν Μαρία Ριζιώτη Γιάννης Τσαπαρέγκας
Σκηνοθεσία: Γιάννης Τσαπαρέγκας ( Theatrisastas Lab)
Διασκεύη έργου- Παραγωγή: Theatrisastas Lab
Μουσική επιμέλεια: Iωάννα Ισμυρίδη,Xριστίνα Ασημακοπούλου Σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια: Αλεξάνδρα Νεοφύτου

***Οι ομάδες LOOP και COCK-άκια για λόγους ανωτέρας βίας δεν θα παρουσιάσουν την παράσταση τους παρά το γεγονός ότι μοιράστηκαν την τέταρτη θέση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες θα πρέπει να κλείσετε θέση τηλεφωνώντας στα 2105248251 και 2105246833.
Θεατρο Των Αλλαγων
Tritis Septemvriou 19
Athens, Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου