Σελίδες

blacklemon web radio

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

RON PETRIDES TRIO LIVE MYLOS CLUB

RON PETRIDES TRIO
LIVE
MYLOS
ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΙΑΝ

Η kazandb ΚΑΙ Ο ΣΥΛΟΓΟΣ ΤΖΑΖ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ παρουσιάζει τον
RON PETRIDES TRIO
LIVE

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011
ΜΥΛΟΣ

Ο RON PETRIDES
Ανεβαίνει στο ΜΥΛΟ την
Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011.


Άρτι αφιχθής από την Νέα Υόρκη ο Ron Petrides στα πλαίσια μιας mini περιοδείας του στην Ελλάδα θα παίξει με τρίο συνθέσεις από προσωπικούς δίσκους του και jazz standards στο ύφος του be-bop και mainstream jazz, την Κυριακή 9 Ιανουαρίου στο Club του Μύλου.

O Ron Petrides είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού του New School University Jazz and Contemporary Music. Έχει διδάξει επίσης στο New York University και στο Columbia University. Έχει διδακτορικό με έρευνα πάνω στη μουσική στο τέλος του 20ου αιώνα και ιδιαίτερα στη μουσική του Αμερικανού συνθέτη Stephen Albert.

Τις δύο τελευταίες δεκαετίες, έχει καθιερωθεί στη jazz σκηνή της Νέας Υόρκης, παίζοντας με μουσικούς όπως οι Walter Bishop Jr., Dizzy Gillespie, Ron McClure, Billi Hart, Duffy Jackson, Bob Mover κ.α.

Γιός Έλληνα μουσικού της ελληνικής μουσικής, Ted Petrides, ο Ron είχε την ευκαιρία από μικρή ηλικία, να έρθει σε επαφή με μουσικές και χορούς της Μεσογείου. Στα 15 του έπαιξε μπουζούκι στο Athens National Radio. Στα 16 του έκανε τη στροφή στην κιθάρα. Πολύ σύντομα ξεκίνησε την καριέρα του σε ορχήστρες στο Las Vegas, συνοδεύοντας σπουδαίους τραγουδιστές της jazz όπως Tony Benett, Vic Damone, Lena Horne κ.α.
Ο Ron έχει παίξει και παραδώσει σεμινάρια, σε διάφορες πολιτείες των http://www.facebook.com/l/c753cbbdum2uwJKIyDkPuo03qBg;Η.Π.Α. και στην Ευρώπη. Έχει ηχογραφήσει για την Music World Productions.


Πληροφορίες
Μύλος
Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Σφαγεία
Οι πόρτες ανοίγουν στις: 21:30
Τηλ κρατήσεων: 2310 510081
Τιμή εισιτηρίου: 5€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου