Σελίδες

blacklemon web radio

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΜΗΤΕΡΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΥΦΛΗ... 4 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΟΡΤΗ!

ΖΩΝΤΑΝA ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΤΗΛ.: 210 9226975
...
Ώρα: 22:12
Είσοδος: 12€ (με ποτό)

Special Opening Act: LogOut

Και να που, η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή αναδύεται για ακόμη μια φορά στον φιλόξενο χώρο του Σταυρού του Νότου! Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010 και λίγο μετά τις 10 το βράδυ, το ένα και μοναδικό ωδικό κήτος της πόλης, παρουσιάζει ένα ακόμη εκρηκτικό live, για να γιορτάσει τα 4 της χρόνια!

4 Χρόνια Γιορτή λοιπόν, και με πρόσφατη την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ «Ορχήστρα στο Βυθό» (Οκτώβριος 2010, «Πλαγκτόν»), η Φάλαινα επιστρέφει στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου, και λίγο πριν τις γιορτές, για να προσφέρει απλόχερα τις υποθαλάσσιες μελωδίες της και τα πολυταξιδεμένα τραγούδια της σε όλους! Πάντοτε με εκλεκτούς καλεσμένους έκπληξη, απρόσμενες μα και αναμενόμενες διασκευές σε αγαπημένα της τραγούδια από το εγχώριο και διεθνές ρεπερτόριο, αλλά και τον Alex LogOut, έναν νέο, ταλαντούχο τραγουδοποιό ως Special Opening Act, υποβρύχιο συνοδοιπόρο, η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή σάς προσκαλεί όλους σ’ ένα υδάτινο και μαγευτικό μουσικό ταξίδι, πέρα από κάθε προσδοκία.
Έτοιμοι για μια κατάδυση… γιορτινή;

ΜΗΤΕΡΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΥΦΛΗ

Η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή αναδύθηκε το καλοκαίρι του 2006. Είναι ένα πολυμελές ωδικό κήτος ηλεκτροακουστικής Folk-Soul Rock, αλλά και ένα «υποβρύχιο», ελληνόφωνο μουσικό όχημα έκφρασης, με έμφαση στα διηγηματικά τραγούδια, στις συμφωνικές ενορχηστρώσεις, στον εναγκαλισμό του απρόσμενου και στην αφοσίωση στο ομαδικό πνεύμα.

Τα τραγούδια της ταξιδεύουν τον ακροατή στα ηχοχρώματα των Waterboys, των Arcade Fire, του Bruce Springsteen, του Dave Matthews και του Paul Weller, αλλά και στην τραγουδοποιία του Βαγγέλη Γερμανού, του Δήμου Μούτση και του Θανάση Παπακωνσταντίνου, με όλα τα παραπάνω να αποτελούν ισχυρές δημιουργικές της επιρροές. Με τσέλα και βιολιά, τρομπέτες, σαξόφωνα και τρομπόνια, αλλά και την ισχυρή παρουσία της ακουστικής κιθάρας σαν βάση των συνθέσεών της, η εμπειρία της συνάντησης με τη Φάλαινα γίνεται, αν μη τι άλλο, μελωδικά και κυματομορφικά συναρπαστική.

Έχει εμφανιστεί σε πολλές γνωστές μουσικές σκηνές και σε διάφορα φεστιβάλ της Αθήνας και της περιφέρειας, και κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο, την «Ορχήστρα στο Βυθό», το Φθινόπωρο του 2010, στη δισκογραφική της ετικέτα «Πλαγκτόν» (Plankton Music).

Η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή είναι:

Διαμαντής Διαμαντίδης – Κιθάρα / Φωνή
Τζωρτζίνα Κοκκινάκη – Βιολί / Φωνή
Μιχάλης Κραουνάκης – Σαξόφωνο
Κώστας Αδαμόπουλος – Πιάνο / Πλήκτρα / Φωνή
Αίγλη Δράκου – Βιολοντσέλο
Λάμπης Μητσιάκης – Τρομπόνι / Μαντολίνο
Ειρήνη Συσκάκη – Βιολί
Λευτέρης Βαρθάλης – Ηλεκτρικό μπάσο
Σωτήρης Πέπελας – Τρομπέτα
Γιάννης Ματσούκας – Τύμπανα

Μάκης Δρακόπουλος - Ήχος
Μάκης Αναστασάκης - Φως

www.falaina.gr
www.myspace.com/motherwhaleblind

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου