Σελίδες

blacklemon web radio

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: ”DIALOGOS EN BLANCO Y NEGRO” των Inciertos

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου · 8:00 μ.μ
ΠΕΙΡΑΜΑ ΜΚΟ
Βαλαωρίτου 18
Thessaloníki, Greece
 
Το ΠΕΙΡΑΜΑ παρουσιάζει τους Inciertos σε μια ασπρόμαυρη θεατρική παράσταση χωρίς λόγια, αλλά γεμάτη ήχους.
Το έργο ”DIALOGOS EN BLANCO Y NEGRO” συνδυάζει στοιχεία μιμητικής, θεάτρου του παραλόγου και αυτοσχεδιασμού, με ζωντανή μουσική και ήχους παρμένους από την καθημερινότητα.
Η ζωή και η σχέση δύο ανθρώπων, η μονοτονία και η κωμικό-τραγικότητα της ζωής τους, η καθημερινή προσπάθεια να νιώσουν λίγο παραπάνω άνθρωποι, σε μία επ...οχή που αρκεί να λειτουργείς ως μηχανή.
Έρχεται όμως η στιγμή που η ζωή μπορεί να πάρει άλλη μορφή και ο «τοίχος» που χτίζουμε να σπάσει.
Άσπρο και μαύρο, το χρώμα είναι ο τρόπος να συμβολίσουν τις διαφορές, αντιθέσεις αλλά και ομοιότητες που δεν παύουν να είναι χρώμα, εφήμερο, και αλλάζουν.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

* Η ομάδα Inciertos (Αβέβαιοι), δημιουργήθηκε το 2007 στην Βαρκελώνη και αποτελούνται από εφτά μέλη.
Η αναζήτηση και ο πειραματισμός καινούριων ή διαφόρων μορφών έκφρασης είναι οι βασικοί στόχοι των Inciertos, γι’ αυτό και όλοι κατά καιρούς παίρνουν το ρόλο σκηνοθέτη, ηθοποιού, σεναριογράφου, μουσικού, ζωγράφου, ilustrator και κινούνται, πέρα από το θέατρο, και σε άλλους δημιουργικούς δρόμους. Οι Inciertos είναι όλοι διαφορετικών εθνικοτήτων «...πράγμα πολύ όμορφο, γιατί είναι σαν να ανοίγονται πολλά παράθυρα στον κόσμο της δημιουργίας», όπως λένε οι ίδιοι.
2007: Διασκευή του ποιήματος «Όνειρο Καλοκαιρινού Μεσημεριού», του Γ. Ρίτσου. Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Culturas Del Mediterraneo στην Μονεμβασιά.
2008-2009: “Visitantes”, έργο εξ ολοκλήρου των Inciertos. Παρουσίαση σε διάφορες σκηνές στην Βαρκελώνη και κατόπιν πρόσκλησης στο ΧΧΙΙ Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου στην Πόλη του Μεξικού που διοργανώνει η UNESCO, όπως και σε άλλα θέατρα της Πόλης του Μεξικού.
2010: “Dialogos en Blanco y Negro”, έργο της Μελίνας, Άμφισσας και Δαβίδ των Inciertos. Συμμετοχή στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου στην Αθήνα, στο οποίο και βραβεύτηκαν.
Οι Inciertos για τρίτη χρονιά στην Μονεμβασιά διοργάνωσαν σεμινάριο θεάτρου και παιχνιδιού σε παιδιά, με αποτέλεσμα τα ίδια τα παιδιά με την μεγάλη φαντασία τους, να δημιουργήσουν και να ανεβάσουν την δικιά τους παράσταση. Κατά τους Inciertos «.. η επαφή μας με μικρά παιδιά είναι ένα ακόμη σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μας, γιατί βοηθάει κυρίως εμάς να μάθουμε και να ελευθερωθούμε περισσότερο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου