Σελίδες

blacklemon web radio

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

The Boy - Felizol - Moloch Merkin στο Stage Club

12 Νοεμβρίου 2010, 22:30 Για πρώτη φορά στη Λάρισα, εμφανίζονται τρείς νέοι καλλιτέχνες της εγχώριας μουσικής σκηνής για να παρουσιάσουν τις ηλεκτρονικές τους κυρίως μουσικές σε ένα στιχουργικό παραλήρημα, σε ένα ξέφρενο μελόδραμα έντασης και γαλήνης.


H βραδιά έχει από σκληρό τέκνο μέχρι dance και electro pop. Όπως θέλετε πείτε το, η μουσική δεν έχει ταμπέλες. Την βραδιά θα ανοίξει ο Αλέξανδρος Ηλιάκης ως Moloch Merkin, έπειτα θα ακολουθήσει ο Felizol σε ένα πλήρες σετ και στην συνέχεια ο Αλέξανδρος Βούλγαρης – The Boy – θα αναλάβει να μας ξεναγήσει στον κόσμο της εκπληκτικής μουσικής του από τις πιο πρόσφατες κυρίως δουλείες του.
The Boy
Ο The Boy – Αλέξανδρος Βούλγαρης - ξεκίνησε το 1997 ως οργανίστας στους f(a39). Το 2003 άρχισε να παίζει με τους Sportex, προσωπικό σχήμα του Felizol με τον οποίο συνεργάζεται μέχρι και σήμερα. Το 2004 ξεκίνησε την piano punk performance των Mary and The Boy με τους οποίους ηχογράφησε δύο άλμπουμ μέχρι την διάλυση τους το 2008. Το σχήμα αυτό ήταν από τα πιο ελπιδοφόρα σχήματα της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής. Έπειτα, ο the Boy συνεχίζει ως σόλο καλλιτέχνης έχοντας κυκλοφορήσει το Please make me dance το 2009, όπου τα τραγούδια του εναλλάσονται με ετερόκλητες διασκευές, όπου δεν διστάζει να καταπιαστεί από την προσευχή 'Πατερ Ημών...' μέχρι τον Θεοδωράκη και τον Σαββόπουλο. Ο δίσκος είναι ένα συνεχές σφυροκόπημα από keyboards / πιάνο και percussion. Η διάθεση είναι κυρίως χορευτική, αν και όχι τόσο με την διασκεδαστική της έννοια όσο με μία σκοτεινή λογική εσωτερικού αναβρασμού.
Το 2010 ο the Boy εμφανίζεται με το Κουστουμάκι, ένα δίσκο που πραγματικά τάραξε τα νερά της εναλλακτικής σκηνής και απέσπασε καταπληκτικές κριτικές από το σύνολο σχεδόν του εγχώριου Τύπου. Η μουσική του είναι καθαρά προσωπική και φέρει φαρδιά πλατιά τον χαρακτήρα του The Boy όπως αυτός έχει διαμορφωθεί μέσα από τις προσωπικές του δουλειές αλλά και αυτές του ντουέτου με τη Mary. Πολλοί υποστήριξαν ότι είχε να ακουστεί κάτι τόσο ενδιαφέρον και ξεχωριστό στο ελληνόφωνο (ευρύτερο) ροκ από πολύ παλιές εποχές. Επίσης τα τελευταία δύο χρόνια δουλεύει πάνω στο χορευτικό σχήμα Felizol and The Boy και από φέτος είναι και ντράμερ των Moloch Merkin.
Felizol
O Felizol γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε σινεμά και μουσική. Οι ταινίες του έχουν διακριθεί σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ. Από το 2006 δισκογραφεί με το όνομα Felizol, αλλά και ως Steamcut ή Sportex σε ελληνικά και ευρωπαϊκά label όπως τα Persona Rex, Int. Deejay Gigolo Rec, Ntrop Rec, Inner Ear, Puzzlemusik κ.α.
Ηχογραφεί χρησιμοποιώντας σύγχρονα λογισμικά, αναλογικά και ψηφιακά ηλεκτρονικά όργανα καθώς και ακουστικά όργανα . Η δισκογραφία του είναι πλούσια και χαρακτηρίζει τη μουσική του ως Treehouse, Fairytalectro, Minimamal/Maximamal Techno, Fish n’ Clicks, Hardware/Software Pop, Fluffy Trance, Dumbstep, Love Songs For Biscuits And Tea.
Moloch Merkin
Οι Moloch Merkin είναι το νέο συγκρότημα του τραγουδιστή/μπασίστα Αλέξανδρου Ηλιακή (Bolek & Lolek) μαζί με τον Γιώργο Κιντή στη κιθάρα και τον The Boy στα τύμπανα. Ετοιμάζουν τον πρώτο τους δίσκο που θα κυκλοφορήσει τον χειμώνα. Χαρακτηρίζουν την μουσική τους ως μεσογειακό βάρδικο φαταλιστικό ροκ. Στην Λάρισα θα ανοίξει τη βραδιά μόνος του ως Moloch Merkin.
Προπώληση Εισιτηρίων:
Δισκορυχείο, Ηπείρου 72 – 2410 614 380
Σείριος, Μανδηλαρά 7, 2410 532 939
Αλομπάρ, Δευκαλίωνος 9Α, 2410 537 816
Hobo, Λέσβου & Παλαιστίνης 6, 2410 252 080

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου