Σελίδες

blacklemon web radio

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Η κατάσταση του Κόσμου 2010



Κυριακή, 21 Νοεμβρίου · 12:00 μ.μ.
Στο Βιβλιοπωλείο της Γής - Πάρκο Τρίτση - Λ.Δημοκρατίας - Ίλιον
Ελάτε με παιδία (άν έχετε) να περάσουμε την Κυριακή στο ωραιότερο άγνωστο πάρκο της Αθήνας με έναν εξαιρετικό ομιλητή, live από τους Burger Project, βιολογικούς μεζέδες και κρασί, δραστηριότητες για τα παιδία και ταινία έκπληξη !

Η Οργάνωση Γη σε συνεργασία με το Ινστιτούτο WorldWatch παρουσιάζει την ελληνική έκδοση του State of the World 2010 , την «Κατάσταση του Κόσμου 2010».

Πρόκειται για την πλέον πολυδιαβασμένη διεθνώς έκθεσ...η – βιβλίο που καταγράφει τις παγκόσμιες κοινωνικο-περιβαλλοντικές εξελίξεις και τάσεις. Η Κατάσταση του Κόσμου συντάσσεται κάθε χρόνο από το διεθνούς φήμης αμερικανικό Ινστιτούτο Worldwatch (www.worldwatch.org) και εκδίδεται σε 40 χώρες.

Οι μελετητές του Ινστιτούτου Worldwatch, με την εφετινή έκδοση επιμένουν να θέτουν στην διεθνή δημόσια συζήτηση τα μεγάλα κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα του πλανήτη μας, υποστηρίζοντας ότι το ποτήρι είναι μισογεμάτο και ότι η ανθρωπότητα έχει ακόμη το χρόνο να αλλάξει πορεία. Διότι, παρά τις αρνητικές εξελίξεις σε μια σειρά κρίσιμων δεικτών που αφορούν στην υγεία των φυσικών πόρων, τα δεδομένα του επιπέδου διαβίωσης και των ανθρώπινων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο, καθώς και τα ζητήματα της παγκόσμιας ασφάλειας, το Worldwatch υποστηρίζει ότι υπάρχουν λύσεις.

Με την Κατάσταση του Κόσμου 2010, το παγκοσμίως καταξιωμένο ινστιτούτο καταθέτει βιώσιμες και ρεαλιστικές προτάσεις σε μεγάλη και μικρή κλίμακα, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η υπόθεση της αντιστροφής της πορείας στην οποία βαδίζει σήμερα ο κόσμος βρίσκεται κυρίως στα χέρια των ενεργών πολιτών. Οι οποίοι κατανοούν ότι το μεγαλύτερο διακύβευμα της ανθρωπότητας τον 21ο αιώνα δεν είναι άλλο από την αλλαγή του κυρίαρχου μοντέλου του καταναλωτικού πολιτισμού που ακολουθεί μέχρι σήμερα η ανθρωπότητα.

Ειδικότερα, η φετινή έκδοση έχει ήδη αναγνωρισθεί από τους σημαντικότερους Αμερικανούς βιβλιοκριτικούς ως η κορυφαία εκδοτική δουλειά του Ινστιτούτου Worldwatch, το οποίο παρουσιάζει στο διεθνές αναγνωστικό κοινό την Κατάσταση του Κόσμου σε ετήσια βάση, περισσότερα από 25 χρόνια, από το 1984 μέχρι σήμερα.

Ο τίτλος της φετινής έκθεσης «Η Κατάσταση του Κόσμου 2010. Ο Πολιτισμός μας σε Μετάβαση: Από τον Καταναλωτισμό στην Αειφορία», εξηγεί το γιατί. Σήμερα που η ανθρωπότητα βαδίζει σε αχαρτογράφητους δρόμους αβεβαιότητας και ανασφάλειας, λόγω της πολύπλευρης κοινωνικο-περιβαλλοντικής κρίσης που ο ίδιος ο ανθρώπινος πολιτισμός έχει προκαλέσει, μια κρίση που ήδη βιώνεται με ένταση και ως οικονομική κρίση σε πολλές ανεπτυγμένες κοινωνίες του πλανήτη, οι ερευνητές του Ινστιτούτου Worldwatch ερευνούν και παρουσιάζουν τις μικρές και μεγάλες αλλαγές που μπορεί και οφείλει να υιοθετήσει ο καθένας χωριστά αλλά και τα επιμέρους κοινωνικά σύνολα, προκειμένου η ανθρωπότητα να απεμπλακεί από το σημερινό αδιέξοδο μοντέλο του πολιτισμού της υπερσπάταλης χρήσης των φυσικών πόρων και να βρει τον βηματισμό της προς μια προοπτική αειφορίας και ποιότητας ζωής.

Η Οργάνωση Γη είναι μη κερδοσκοπική οικολογική οργάνωση. Κύριο αντικείμενο της οργάνωσης είναι η ανάπτυξη μιας συλλογικής προσπάθειας με στόχο την ήπια και ομαλή μετάβαση από το σημερινό αδιέξοδο μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας των σύγχρονων κοινωνιών, σε ένα νέο κοινωνικο-οικονομικό πρότυπο που διασφαλίζει την αειφορία της φύσης και βελτιώνει σταδιακά τους όρους διαβίωσης για όλους τους κατοίκους του πλανήτη.

www.organizationearth.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου