Σελίδες

blacklemon web radio

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ "ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ WILLIAM;"

Οι θεατρικές επιχειρήσεις «ΓΕΝΕΣΙΣ» παρουσιάζουν για τη φετινή θεατρική σεζόν (από 8-10-2010) την τρελή κωμωδία της Λίλιαν Δημητρακοπούλου «ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΟΥΙΛΙΑΜ» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ευστρατίου.




Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ

Ένας θίασος επιχειρεί να ανεβάσει το αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ». Όμως, ο αλκοολικός σκηνοθέτης και η έλλειψη επαγγελματισμού απ’ τους ηθοποιούς, καταφέρνουν να μετατρέψ...ουν το κλασσικό δράμα σε μια ξεκαρδιστική κωμωδία. Η βραδιά της πρεμιέρας έχει φτάσει αλλά κανείς δεν είναι έτοιμος. Τα σκηνικά είναι υπό κατάρρευση, η Ιουλιέτα βρίσκεται στην κλιμακτήριο, ο Ρωμαίος πάσχει από λουμπάγκο και η παράσταση... μόλις άρχισε!



ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Το «ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΟΥΙΛΙΑΜ» χαρακτηρίζεται ως «… μια πραγματικά ξεκαρδιστική κωμωδία που προσφέρει πραγματικά πολύ γέλιο!». Γράφτηκε πριν 3 περίπου χρόνια από τη γνωστή ηθοποιό και σεναριογράφο της τηλεόρασης Λίλιαν Δημητρακοπούλου. Ο πρώτος θίασος που το ανέβασε ήταν η ερασιτεχνική ομάδα του δήμου Βύρωνα της οποίας υπεύθυνη είναι η ίδια. Όταν πρωτοπαίχτηκε, λόγω της τρομερής απήχησης του στο κοινό, σημείωσε τεράστια επιτυχία. Αμέσως μετά, το έργο και όλος ο θίασος συμμετείχε στο φεστιβάλ του δήμου Καρδίτσας, στο οποίο η Λίλιαν Δημητρακοπούλου βραβεύτηκε ως η καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη θεατρική συγγραφέας της χρονιάς. Από τότε, η φήμη του έργου εξαπλώθηκε με αποτέλεσμα πολλές ερασιτεχνικές ομάδες σε όλη την Ελλάδα, να θέλουν να το ανεβάσουν.

Φέτος το έργο θα ανέβει για πρώτη χρονιά επαγγελματικά σε κεντρική σκηνή της Αθήνας και αναμένεται να έχει μεγάλη επιτυχία. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κωνσταντίνος Ευστρατίου και μεταξύ άλλων παίζουν ο Γιώργος Σουξές, η Νία Γεωργοπούλου, ο Δημήτρης Λύρας, ο Αντώνης Χατζής κ.α.

Το έργο θα παίζεται στο «ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ» Φρυνίχου 10, Πλάκα (μετρό Ακρόπολη), τις ημέρες Τετάρτη έως και Κυριακή (Τετάρτη έως Παρασκευή στις 9:00μμ, Σάββατο & Κυριακή διπλή παράσταση στις 6:30μμ και στις 9:00μμ). Η τιμές των εισιτηρίων είναι 15 ευρώ (κανονικό) και 13 ευρώ (φοιτητικό).



ΔΙΑΝΟΜΗ



ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΥΞΕΣ

ΜΙΜΗ (ΙΟΥΛΙΕΤΑ): ΝΙΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΑΝΩΛΗΣ (ΡΩΜΑΙΟΣ): ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

ΝΟΝΙΚΑ (LADY ΚΑΠΟΥΛΕΤΟΥ): ΣΟΦΙΑ ΣΤΑΜΑΤΟΓΛΟΥ

ΜΗΤΣΟΣ (ΠΑΤΕΡ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ): ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΥΡΑΣ

ΑΛΕΚΟΣ (ΜΠΕΝΒΟΛΙΟ, ΚΑΠΟΥΛΕΤΟΣ, ΠΑΡΗΣ): ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΤΖΗΣ

ΤΖΕΝΗ (ΠΑΡΑΜΑΝΑ): ΝΑΝΣΥ ΜΠΡΙΝΙΑ

D.J. ΚΩΣΤΑΣ (ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ): ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΟΣ

5 σχόλια:

  1. η παράσταση έκανε πρεμιέρα χθες Παρασκευή! ήταν τέλεια! πολύ γέλιο! αξίζει να τη δείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πιστευω, ολοι μαζι τον σκοτωσαν...ηταν τοσο απαραδεκτο εργο που γελουσες μονο απο αυτο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν σταματησα να γελαω! πολυ καλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό κείμενο και έξυπνη σκηνοθεσία. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι από μέτριες έως πολύ καλές. Σε γενικές γραμμές είναι μια παράσταση δεμένη, έξυπνη και γρήγορη. Ότι γούστο και να έχεις το σίγουρο είναι ότι θα γελάσεις (πολύ πιθανό και να ξεκαρδιστείς). Συστήνω ανεπιφύλακτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. na pate na to deite.exei poli gelio.einai nea paidia me oreksi kai theloun na perasoume kala.kai auto fenete.

    ΑπάντησηΔιαγραφή