Σελίδες

blacklemon web radio

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Οι Κοζάκοι χορεύουν την Kalinka

Ο Κρατικός Χορευτικός Θίασος Ρώσων Κοζάκων, που έρχεται στις 9 και 10 Οκτωβρίου στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής, συγκαταλέγεται στα κορυφαία χορευτικά συγκροτήματα της χώρας και η φήμη του έχει ξεπεράσει εδώ και πολλές δεκαετίες τα σύνορά της.

Οι παραστάσεις τους αποτελούν ένα χορευτικό υπερθέαμα γεμάτο φαντασία και δυναμισμό. Αντικατοπτρίζοντας την ανεξαρτησία, την περηφάνια και τη γενναιότητά τους δίνουν μια νέα διάσταση στην ψυχοσύνθεση αυτού του λαού και σε όλη τη διαδρομή του μέσα στον χρόνο.

Μετά από πολλές παραστάσεις στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά και στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Κίνα, οι «Κοζάκοι της Ρωσίας» απολαμβάνουν την αναγνώριση ακόμα και από τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του χορού.
Το πρόγραμμα του θιάσου είναι μια αποτύπωση της ζωής των Κοζάκων -μια πολιτιστική κληρονομιά πολλών περιοχών Κοζάκων της Ρωσίας, από τον ποταμό Δον και τη Μαύρη Θάλασσα έως τη Σιβηρία και την Απω Ανατολή.

Ενα πρόγραμμα με περισσότερους από 20 χορούς, 50 τραγούδια και 10 σόλο μουσικές συνθέσεις, που καθηλώνει με την επιδεξιότητα και την ομορφιά του. Οι περισσότεροι χοροί είναι διάσημοι ρωσικοί παραδοσιακοί, όπως οι «Lipetskaya Matanya», «Dancing Rivalry» και φυσικά η διάσημη «Kalinka».
info Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής (Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, τηλ. 2107282333) και στην Ομήρου 8.
On line αγορά: www.megaron.gr. Τιμές εισιτηρίων: 25, 40, 60 και 80 ευρώ, φοιτητικό 25 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου