Σελίδες

blacklemon web radio

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Οι Camera Obscura στο Block 33

Block 33,
26ης Οκτωβρίου 33, Δυτικές συνοικίες,
πρώην σφαγεία Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη *
Τηλέφωνο: 2310533533


29 Οκτωβρίου, 21:00

€15 Limited e-tickets στο: http://cameraobscura.eventbrite.com/
€20 προπώληση (Metropolis)
 €25 ταμείο



H feelgood indie pop μπάντα από την Γλασκώβη με τις ηλιόλουστες μελωδίες, τα αιθέρια φωνητικά και τα υποδειγματικά έγχορδα έρχεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.


Οι Camera Obscura δημιουργήθηκαν το 1996 από την Tracyanne Campbell, τονJohn Henderson και τον Gavin Dunbar στην Γλασκώβη. Η πρώτη τους κυκλοφορία ήταν τα singles “Park and Ride" και "Your Sound" το 1998.




Το πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2001 με τίτλο «Biggest Bluest Hi Fi» σε παραγωγή του Stuart Murdoch των Belle & Sebastian και με την ένθερμη υποστήριξη του θρυλικού John Peel. Το πρώτο single "Eighties Fan", έφτασε στο Νο7 στο “Festive Fifty”, την ετήσια ψηφοφορία των ακροατών της εκπομπής του John Peel στο BBC Radio 1, ενώ σκαρφάλωσε σε επίσης υψηλές θέσεις σε πολλά ανεξάρτητα μουσικά charts. Το καλοκαίρι του 2002 ο John Peel τους προσκάλεσε να κάνουν το πρώτο τους “Peel Session” στο BBC Radio1.



To δεύτερο τους άλμπουμ “Underachievers Please Try Harder”, κυκλοφόρησε το 2003, ενώ την ίδια χρονιά πραγματοποιήθηκε και η πρώτη τους μεγάλη και εξαιρετικά επιτυχημένη περιοδεία σε Βρετανία, Ιρλανδία αλλά και στην Αμερική. Στις αρχές του 2004 κυκλοφόρησαν τα κομμάτια "I Love My Jean" και "Red, Red Rose" ενώ αμέσως μετά ακολούθησε και ένα ακόμη «Peel session», στο οποίο ο John Peel τους ζήτησε να μελοποιήσουν ποίηση του διάσημου Σκωτσέζου ποιητή Robert Burns.



Το τρίτο τους άλμπουμ με τίτλο 'Let's Get Out of This Country', ηχογραφήθηκε στην Σουηδία του 2005 και ήταν παραγωγή του Jari Haapalainen. Το πρώτο single "Lloyd, I'm Ready to Be Heartbroken", είναι μια απάντηση στο αγαπημένο τους τραγούδι "Are You Ready to Be Heartbroken?" του Lloyd Cole.



Τον Φεβρουάριο του 2009 ανακοίνωσαν την συνεργασία τους με την ανεξάρτητη βρετανική δισκογραφική 4AD. Το τελευταίο τους άλμπουμ, “My Maudlin Career”, κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2009 με πρώτο single το “French Navy”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου