Σελίδες

blacklemon web radio

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

«Η γυνή να φοβήται τον άνδρα» σε σκηνοθεσία Μπέζου στο θέατρο Κιβωτός

Μία από τις πιο επιτυχημένες ταινίες στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, με δεκάδες αναφορές στη ζωή και στα προβλήματα της μικροαστικής τάξης στις αρχές της δεκαετίας του εξήντα, «Η γυνή να φοβήται τον άνδρα», ζωντανεύει στη σκηνή του θεάτρου Κιβωτός (Πειραιώς 115) απο την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου .




''Σαν τα παλιά ρούχα που τα αγαπάμε αλλά δεν τα φοράμε πια. Εμείς εδώ καλούμαστε να “φορέσουμε” αυτό το έργο στον θεατή». Μ' αυτά τα χαρακτηριστικά λόγια για την διαχρονικότητα του θεατρικού έργου, ο πρωταγωνιστής Γιάννης Μπέζος, έδωσε το στίγμα της παράστασης που σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί μαζί με τη Ναταλία Τσαλίκη.



Το έργο του Γιώργου Τζαβέλλα αναφέρεται σ΄ ένα ζευγάρι που συζεί χωρίς γάμο για πολλά χρόνια και ο άνδρας παίζει τον ''πρώτο''ρόλο στη σχέση. Μόλις όμως παντρεύονται, οι σχέσεις εξουσίας ανατρέπονται και η γυναίκα διεκδικεί ισότιμο ή μάλλον κυρίαρχο ρόλο, ανταποκρινόμενη στο πρότυπο της παντρεμένης που διαχειρίζεται το "νοικοκυριό" και τις κοινωνικές του σχέσεις. Η ανατροπή αυτή είναι όμως πολύ απότομη, για να γίνει εύκολα αποδεκτή από το σύζυγό της, και μέσα σε λίγες ώρες, μετά το γάμο, καταλήγουν στο διαζύγιο.



«Το θεατρικό έργο είναι διαφορετικό από την ταινία με την έννοια ότι στο φιλμ λειτουργεί η λογική του φλας μπακ. Εδώ έχουν αφαιρεθεί σκηνές και έχουν προστεθεί κάποια πράγματα αλλά η καρδιά του έργου παραμένει ίδια» τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου