Σελίδες

blacklemon web radio

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Θεσσαλονίκη - Φεστιβάλ δρόμου και τριήμερο νέων συνθετών στο πλαίσιο των «Δημητρίων»

Βήμα στους νέους επιχειρεί να δώσει ο δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των 45ων Δημητρίων, με το φεστιβάλ δρόμου, που φέρει τον τίτλο «Dimitria Street Fest» και θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, στις 8 το βράδυ, στις οδούς Βαλαωρίτου, Καποδιστρίου, Καθολικών, Συγγρού και στην πλατεία Εμπορίου.




Σύμφωνα με το πρόγραμμα, παλιά κτίρια, πλατείες, γωνιές και καφέ αλλά και εστιατόρια της περιοχής, θα συνθέσουν ένα σκηνικό γιορτής, στο επίκεντρο του οποίου θα βρίσκονται μουσικά δρώμενα, θέατρο δρόμου και εικαστικές παρεμβάσεις.



«Στόχος μας, εν όψει της παρούσας οικονομικής συγκυρίας, είναι να δημιουργήσουμε ένα βήμα ανεπιτήδευτης έκφρασης, που θα βγάλει τον κόσμο στους δρόμους», εξήγησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, Βασίλης Γάκης, στο πλαίσιο σχετικής συνέντευξης Τύπου.



Επίσης, για πρώτη χρονιά φέτος διοργανώνεται κύκλος εκδηλώσεων υπό τον τίτλο «Νέοι συνθέτες», από τις 26 ως τις 28 Σεπτεμβρίου, στο φουαγιέ του νέου δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Την «αυλαία» θα ανοίξει ο Τάσος Σωτηράκης με ρεσιτάλ πιάνου, ενώ την επομένη θα ακολουθήσουν ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής και η ερμηνεύτρια Κορίνα Λεγάκη. Το τριήμερο θα κλείσει με τη ζωντανή οπτικοακουστική παράσταση ηλεκτρονικής μουσικής και βίντεο αρτ από τον Γιάννη Οικονομίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου