Σελίδες

blacklemon web radio

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Με Βούλγαρη και Αγγελόπουλο θα ξεκινήσει το 17ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Αυστραλίας

Με δύο αξιόλογες ταινίες θα ανοίξει την αυλαία του φέτος το 17ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Αυστραλίας που θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 31 Οκτωβρίου στη Μελβούρνη, στο Σίδνεϊ, στην Αδελαίδα και τη Βρισβάνη. Θα προβληθούν οι ταινίες "Η Σκόνη του Χρόνου" του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, με πρωταγωνιστή τον Ουίλιαμ Νταφόε και το "Ψυχή Βαθιά" του Παντελή Βούλγαρη.








Η ταινία του Βούλγαρη «Ψυχή Βαθιά», που καταπιάνεται με τον ελληνικό εμφύλιο σπαραγμό, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού στην Αυστραλία ζουν ακόμα αρκετοί επιζώντες του εμφυλίου που προέρχονται από τις περιοχές που γυρίστηκε η ταινία.



Στην προβολή της θα παραστεί η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Βικτώρια Χαραλαμπίδου, η οποία εδώ και χρόνια ζει μόνιμα στην Αυστραλία. Η Βικτώρια Χαραλαμπίδου είναι γνωστή από την ταινία του Βούλγαρη «Νύφες» αλλά και το "Blessed" της Άννας Κόκκινος. Επίσης, πρωταγωνιστής της ίδιας ταινίας είναι ο Βαγγέλης Μουρίκης ο οποίος έζησε πολλά χρόνια στη Μελβούρνη.



Στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Αυστραλίας θα παραστεί και ο Χρήστος Δήμας, σκηνοθέτης της πετυχημένης κωμωδίας "Νήσος".



Συνολικά, θα προβληθούν 17 ελληνικές ταινίες («Επικίνδυνες Μαγειρικές», «180 Μοίρες», «Αρτθέραπι», κ.α.), πολλά ντοκιμαντέρ αλλά και ταινίες που έφτιαξαν ομογενείς μαθητές της Μελβούρνης



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου