Σελίδες

blacklemon web radio

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

1ος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΟΥ


1ος ποδηλατικός περίπατος - Δευτέρα 20/9/2010



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



......Την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010, παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, η Ένωση συλλόγων γονέων Δήμου Αιγίου οργανώνει ποδηλατικό περίπατο στο Αίγιο και εκδηλώσεις μετά το πέρας αυτού στο Ιστορικό κέντρο του Αιγίου.

Προσκαλεί τα παιδιά μας, τους γονείς, του συλλόγους γονέων κάθε σχολείου, τους φίλους του ποδήλατου και οποιονδήποτε θέλει μαζί μας να γιορτάσει την μέρα αυτή αλλά να δείξει την ευαισθησία του στον περιβάλλον μιας και το 2010 είναι έτος περιβάλλοντος.

Οι εκδηλώσεις αυτές θα ξεκινήσουν στην πλατεία Αγ. Λαύρας στις 9:00 και θα τελειώσουν με τα δρώμενα που θα λήξουν στις 13:30.

Θα περιλαμβάνουν 3 διαδρομές ποδηλατικού περίπατου, ανάλογα με την ηλικία των συμμετεχόντων και αφού τελειώσουν αυτές θα ακολουθήσει γιορτή στην Πλ. Αγίας Λαύρας.



Η πρώτη διαδρομή θα αφορά παιδιά μέχρι 12 ετών θα ξεκινήσει 9:30 από την πλατεία Αγ. Λαύρας (μπροστά στο κατάστημα των ΕΛΤΑ), και θα ακολουθήσει την πιο κάτω πορεία:

Κλ. Οικονόμου, Μητροπόλεως, Ανδρέου Λόντου, Βάλφουρ, Κλ. Οικονόμου και θα τερματίσουν στην αφετηρία.



Η δεύτερη διαδρομή θα αφορά όλους τους υπόλοιπους συμμετέχοντες και θα ξεκινήσει 9:45 από την πλατεία Αγ. Λαύρας (μπροστά στο κατάστημα των ΕΛΤΑ), και θα ακολουθήσει την πιο κάτω πορεία:

Κλ. Οικονόμου, Μητροπόλεως, Δεσποτοπούλου, 1ης Μάη κατεύθυνση προς τα Ψηλά Αλώνια, στο τέλος της μπαίνουν στην Βύρωνος, Ρωμανιώλη κατεύθυνση προς την Μητροπόλεως, Μητροπόλεως, Σολωμού, Ρήγα Φεραίου, Κλ. Οικονόμου και θα τερματίσουν στην αφετηρία.



Η τρίτη διαδρομή θα αφορά παιδιά παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων τα οποία θα ξεκινήσουν μπροστά από την Alpha Bank στις 10:20 στην οδό Γερμανού και θα τερματίσουν στην οδό Ζαΐμη μπροστά στην PROBANK.



Οι διαδρομές έχουν σχεδιαστεί από τον ποδηλατικό σύλλογο Αιγίου «Διαγόρας» θα γίνουν με την εποπτεία του, της Τροχαίας Αιγίου, των προσκόπων Αιγίου και μελών της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αιγίου. Επίσης για λόγους ασφαλείας θα υπάρξει υποστήριξη από το ΕΚΑΒ διαθέτοντας επανδρωμένο όχημα του.



Μετά το τέλος των διαδρομών περιπάτου στην Πλατεία Αγ. Λαύρας θα γίνουν Μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις.

Το τελικό πρόγραμμα αυτών των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες αφού ολοκληρωθούν όλες οι συμμετοχές. Θα τυπωθεί αφίσα η οποία θα ενημερώσει όλα τα σχολεία, θα δοθεί δελτίο τύπου και θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο.



Ετοιμάστε λοιπόν τα ποδήλατα σας και εμείς θα σας περιμένουμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί την παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, να γνωρίσουμε μαζί εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και να ευαισθητοποιηθούμε για το περιβάλλον. Στις εκδηλώσεις αυτές θα συμμετέχουν περιβαλλοντολογικοί, αθλητικοί, πολιτιστικοί και σύλλογοι που δραστηριοποιούνται γύρω στα παιδιά και το περιβάλλον. Στις οδούς Πετμεζά και Ε. Γάτου θα μπορούν να στηθούν ενημερωτικά περίπτερα σε όποιον από τους πιο πάνω συλλόγους επιθυμεί.

Για την οργάνωση της εκδήλωσης αυτής εκτός όσων έχουν αναφερθεί πιο πάνω έχουν βοηθήσει, ο Δημήτρης Ζωϊτσούδης ο Γιάννης Τζόβολος, ο Ανδρέας Τασσόπουλος, και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγίου.



Από το ΔΣ

Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου