Σελίδες

blacklemon web radio

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Γλυκό Σταφύλι

Υλικά

-1 κιλό σταφύλι σουλτανί
-1/2 κιλό ζάχαρη
-1/2 ποτήρι νερό
-1 λεμόνι
-2 βανίλιες
-1 κλωνάρι αμπερόζα (προαιρετικά)

Προετοιμασία

Το σουλτανί σταφύλι είναι μια πολύ καλή λύση για γλυκό κουταλιού αφού δεν παιδευόμαστε να βγάζουμε τα κουκούτσια. Έτσι λοιπόν επιλέγουμε ρώγες τραγανές όχι πολύ γινωμένες, τις πλένουμε καλά και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σ’ ένα τρυπητό. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το σταφύλι με την ζάχαρη και το αφήνουμε μερικές ώρες για να υγροποιηθεί η ζάχαρη. Συνήθως το φτιάχνω από το προηγούμενο βράδυ. Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μαζί με το νερό και αφήνουμε να σιγοβράζει ενώ ξαφρίζουμε σταδιακά. Τέλος προσθέτουμε το λεμόνι την βανίλια και την αμπερόζα και το αφήνουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι δηλαδή να μην είναι ούτε πολύ σφικτό αλλά ούτε και σαν νερό. Ένας καλός τρόπος για να το διαπιστώσουμε είναι μ΄ένα κουταλάκι να βάλουμε λίγο σιρόπι σ’ ένα πιατάκι και να το δούμε γιατί όταν κρυώσει δένει περισσότερο. Αφαιρούμε την αμπερόζα και το αφήνουμε να κρυώσει. Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα,τα σφραγίζουμε και τα διατηρούμε σε δροσερό μέρος.

Συνοδεύεται τέλεια με γιαούρτι στραγγιστό.
Απο την Eleni Ktistaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου