Σελίδες

blacklemon web radio

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Φεστιβάλ "ΑΞΑΝΕΜΟΣ" στην Καλαμωτή Χίου

"Σύλλογος Καλαμωτούσων Αττικής-Χίου"
από 6 έως 16 αυγούστου 2010
Φύσηξε "ΑΞΑΝΕΜΟΣ" στα νότια...

Ένα νέο Φεστιβάλ γεννιέται φέτος το καλοκαίρι στη νότια Χίο, στο μεσαιωνκό χωριό της Καλαμωτής!
Ο στόχος και η επιδίωξη των διοργανωτών είναι η δημιουργία και επιτέλους η καθιέρωση ενός αξιόπιστου Φεστιβάλ που θα μπορεί να προβάλει τον πολιτισμό και την ανάπτυξη ενός τόπου που αναστηλώνεται προοδευτικά μέσα στο χρόνο.

«Αξάνεμο» λένε οι νοτιοχωρούσοι τον Μαΐστρο – βορειοδυτικό άνεμο, που όταν φυσάει «ξανεμίζουν» τα στάρια και τα μαστίχια τους. Από αυτόν τον δροσερό άνεμο δανείστηκε ο Σύλλογος Καλαμωτούσων Αττικής το όνομα για το πρώτο Φεστιβάλ Νότιας Χίου που διοργανώνει στην Καλαμωτή φέτος το καλοκαίρι.

Από 6 μέχρι 16 Αυγούσρου όλες οι τέχνες σ΄ένα ζωντανό μεσαιωνικό σκηνικό..!
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Από Παρασκευή 6 Αυγούστου έως Δευτέρα 16 Αυγούστου: " Αιγαίο ". Έκθεση ζωγραφικής του ζωγράφου, Πρύτανη της ΑΣΚΤ Δημοσθένη Κοκκινίδη. Αίθουσα "Μορφωτικής Ένωσης" Καλαμωτής. Εγκαίνια 6/8 στις 20:30 Καθημερινά 10:30-12:30 και 19:30-23:00 Σάββατο 7 Αυγούστου: Συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου με τα " Υπόγεια Ρεύματα " και τον Γιάννη Κούτρα. Σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου - Λυκείου Καλαμωτής,21:30 Κυριακή 8 Αυγούστου: Παρουσίαση Βιβλίου με θέμα την ιστορία του Γυμνασίου και Λυκείου της Καλαμωτής, του καθηγητή Γιώργου Δαμαλά. Σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου - Λυκείου Καλαμωτής, 20:00 Δευτέρα 9 Αυγούστου: Κινηματογραφική βραδιά με υπαίθρια προβολή της ταινίας του Δ. Αβδελιώδη «Η εαρινή σύναξη των αγροφυλάκων» παρουσία του Χιώτη δημιουργου. Κάτω Παναγιά, 22:00 Από Τρίτη 10 Αυγούστου έως Δευτέρα 16 Αυγούστου: " Ο Ήχος της Πέτρας ".Υπαίθρια έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας και video art νέων καλλιτεχνών μέσα στο μεσα χωριό, σ΄ένα ζωντανό μεσαιωνικό σκηνικό. Στα γέρματα... Καθημερινά 20:00-23:00 Τρίτη 10 Αυγούστου: Θεατρική παράσταση " Η Νοσταλγός " του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.Ο Πέρης Μιχαηλίδης επιμελείται σκηνοθετικά ένα εξαιρετικό κείμενο που αποδίδει στην υπαίθρια σκηνή η ηθοποιός Ιωάννα Μπιλίρη. Αγ.Γιάννης, 10:30 Από Τρίτη 10 Αυγούστου έως Σάββατο 14 Αυγούστου: Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά 6-14 ετών που επιμελείται η Ανδριάνα Μαΐστρου. Δημοτικό σχολείο Καλαμωτής. Καθημερινά 18:00-22:00 Πέμπτη 12 Αυγούστου Γιορτάζουμε μαζί με την πρωταθλήτρια Χίου 2010 Α.Ε.Καλαμωτής. Παραδοσιακό Γλέντι. Συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα: "Προοδευτικού Ομίλου Καλαμωτής" "Λαογραφικού Χίου-Λέων Αλάτιος" Μορφωτικού Συλλόγου Νενήτων" Πάνω Πλάτσα, 22:30 Σημείωση: Το τελικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ και οι χορηγοί θα ανακοινωθούν από το "Σύλλογο Καλαμωτούσων Χίου Αττικής" μέσα στον Ιούλιο σε συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί στο νέο Μουσείο της Καλαμωτής. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστσελίδα του συλλόγου μας που θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τα μέσα του Ιούλη. http//:axanemos.kalamoti.gr Παραμένουμε ανοιχτοί σε μελλοντικές συνεργασίες και προτάσεις.. Σας καλούμε να δουλέψουμε μαζί, οι φίλοι και τα μέλη του συλλόγου, γιά την υλοποίηση του μεγάλου μας στόχου.! 6-16 αυγούστου σας περιμένουμε για να ζήσουμε μαζί ένα ξεχωριστό φεστιβάλ στην Καλαμωτή της Χίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου